Sådan fungerer social sikring

Du er ikke den eneste, der nogensinde har spekuleret på social sikring. Det er et vigtigt økonomisk sikkerhedsnet for børn og ældre. Børn modtager flere fordele end noget andet regeringsprogram. Dens trustfonde er lave, og dens regler er komplekse. At forstå, hvordan social sikring fungerer, hjælper dig med at få mest muligt ud af dine fordele.

Social sikring er et økonomisk sikkerhedsnet for ældre.

Social sikring er et massivt regeringsrettighedsprogram, der har givet økonomisk sikkerhed for millioner af amerikanere lige siden starten. Programmet har været genstand for adskillige ændringer siden starten. Systemet omfatter nu ægtefæller og deres børn ud over ansatte. Dette økonomiske sikkerhedsnet er den vigtigste indtægtskilde for de fleste amerikanere efter pensionering.

Social sikring reducerer dramatisk fattigdom blandt seniorer i alle 50 stater. Fattigdomsraten for personer på 65 år og derover ville stige til 40 % uden den. Programmet har været med til at løfte over 16,1 millioner ældre amerikanere ud af fattigdom. Kvinder, der ofte går tidligere på pension end mænd, har en tendens til at tjene mindre og har sværere ved at spare. De har også mindre opsparing og modtager mindre pensioner.

Dens trustfonde er blevet udtømt

Social Security’s trustfond er i god stand, men deres fremtid er usikker. Trust Funds’ samlede aktivreserver vil løbe tør i 2034. SSDI- og OASI-trustfonden forventes at have tilstrækkelige reservefonde til at dække fulde fordele i 13 år.

På trods af de seneste stigninger i leveomkostningerne vil kombinerede trustfonde ikke være nok til at dække udbetalingerne for overlevende og pensionerede arbejdstagere. Midlerne løber tør inden 2035, og social sikring vil kun være i stand til at betale de socialsikringsskatter, den opkræver hvert år.

Det har komplekse regler for beregning af tilbageholdte ydelser

Social Security’s tilbageholdelsesregler er komplekse, men du kan bruge en lommeregner til et skøn over, hvor meget af dine månedlige ydelser der vil tilbageholde. For yngre arbejdstagere, der arbejder i ikke-socialt beskattede erhverv, og pensionister, der er ansat i udlandet, er der forskellige regler. Dine sociale sikringsydelser kan blive reduceret, hvis din arbejdstid overstiger 45 timer om ugen, selvom du stadig er ansat.

Folkepensionen beregnes på baggrund af din indtjening over mange år. SSA tilbageholder $ 1 fra din fordel for hver $ 2, du tjener, hvis du tjener mere end den årlige grænse. Mens indtjeningsgrænsen i 2021 er $ 18,960, kan den være højere. Hvert år vil SSA gennemgå dine indtjeningsoptegnelser.

Social Security’s tilbageholdelsesregler akasse priser er komplekse, men du kan bruge en lommeregner til et skøn over, hvor meget af dine månedlige ydelser der vil tilbageholde. For yngre arbejdstagere, der arbejder i ikke-socialt beskattede erhverv, og pensionister, der er ansat i udlandet, er der forskellige regler. Dine sociale sikringsydelser kan blive reduceret, hvis din arbejdstid overstiger 45 timer om ugen, selvom du stadig er ansat.